horsesforfun.blogg.se

En renodlad hästblogg!

GHS-shopping!

Publicerad 2013-04-29 22:51:50 i

Jag orkade inte dra fram systemkameran för att fota mina inköp och två av de hann jag dra med mig upp till stallet innan de blev fotade så en b-variant får det bli av visningen av mina inköp.

#Långärmad piké- Horseware
#Piké- Hv Polo
#Keps- Equiline
#Ridbyxor- John Whitaker
#Träns- Okänt
#Schabrak- Okänt från Börjes

Rafiiki 29/4

Publicerad 2013-04-29 14:23:29 i

Nu är jag på gång med bloggen. Haft lite strul med appen ett tag.

Idag invigde jag paddocken för i år. Sist jag red där var alltså i höstas innan snön. Rafiiki har däremot varit där inne med sin ägare en del nu sedan snön smält bort.

Han var inte riktigt framme för skänkeln idag och sedan har vi vårt klassiska problem- bogen flyter ut. Volterna blir inte runda och fina och jag tvingas leda honom inåt väldigt mycket. För er som inte kan vår historia så har vi haft det lite bökigt. Rafiiki har legat ner i svängarna i paddocken och galoppen har varit väldigt knacklig. Ett tag vågade jag inte ens galoppera i paddocken för att det kändes som att vi skulle gå omkull. Idag går han på i ett jämnare tempo, bär till stor del upp sig själv och framför allt behöver jag inte vara rädd att vi ska falla omkull. Det är riktigt stora framsteg vi gjort så på vår skala så gick han väldigt fint idag.

Jag orkade inte bråka med honom idag utan ville få igenom ett enklare arbetspass i paddocken och det fick jag också. Gas, broms och en hel del galoppfattningar från skritt var dagens aktivering.

Under fredagen och lördagen var jag på Göteborg Horse Show och fick med mig en del därifrån. Det kommer senare att komma upp ett inlägg med mina inköp så håll utkik efter det om du är en prylgalning!

Nystartad blogg!

Publicerad 2013-04-19 18:09:08 i Allmänt,

Hej! Första inlägget på den här bloggen då. Designen ska fixas lite smått. Är inte alls särskilt haj på sådan där men jag ska försöka lösa det så gott jag kan.
 
Jag kommer enbart skriva om hästar. Tyvärr har jag ingen egen häst och för tillfället är mitt liv inte allt för hästfyllt men snart så.
 
Jag är medryttare på en korsningshäst på 16 år vid namn Rafiiki. Jag är uppe hos honom 1 gång/vecka då jag bor i olika städer och endast är hemma på helgerna. Vid lov försöker jag peta in lite extra dagar. Rafiiki är en väldigt schysst häst på många sätt och vis men det finns även en hel del bus i honom. Han kan grunderna i allting och ställer alltid upp för sin ryttare. Hoppning tycker han bäst om. Det blir en hel del bus när han får syn på hinder eller bommar och jag är en aningen hopprädd liten skit så med andra ord hoppar vi väldigt sällan. Tyvärr. Helst rider jag och Rafiiki runt i skogen och har det allmänt trevligt samtidigt som vi oftast arbetar oss svettiga. Bra kombination tycker vi.
 
Den 26 juni åker jag, tillsammans med en kompis, över till Irland för att arbeta i ett stall. Under två veckor i början av detta året praktiserade vi i samma stall. Den här gången åker vi dit med endast ditresan bokad. Vi får se när vi flyger hem igen. Stallet har omkring 200 hästar och föder upp hoppepållar. Mer om detta ställe senare!
 
Vem är jag då? Hanna heter jag, har hästarna som hobby och har aldrig velat tävla och kommer heller aldrig att vilja. Helst rider jag som sagt ut i naturen och njuter av livet. Jag är 19 år i sommar och tar därmed studenten om en si så där två månader. Helt galet! Där av är livet inte alls särskilt hästigt just nu men i sommar kommer jag leva med dessa fyrbenta magnifika djur dygnet runt så det jämnar nog ut sig. Jag har sökt veterinärutbildningen till hösten. Kommer jag in hoppar jag på det, annars får vi se vart jag tar vägen och hittar. på. Undrar du något? -Fråga!
 
Jag och medryttarhästen Rafiiki, även kallad Raffe

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela